Om Arktisk Frukt

Arktisk Frukt AS har adresse Gammelveien 63, 8030 Bodø, og holder til i Støverbakken.

Organisasjonsnummer: 923 345 167

Edel vare er podet på grunnstammer som er svært hardfør. De er svaktvoksende, svært sykdomsresistent og produserer mye frukt. Arktisk Frukt ønsker også å spre kunnskap om fruktdyrking i arktiske strøk. Vi vil derfor, etter hvert, holde kurs innen poding av frukttrær. Herunder også stell av fruktrær fram til moden frukt.

Arktisk Frukt er også et pilotprosjekt uten konkurranse i markedet. Frukttrærne skal drives fram økologisk. I vekstperioden betyr det automatisk vanning, lys og sol hele døgnet uten kjemikalier, som igjen fører til søtere og mer smakfulle produkter. Egenforskning siden 2012 har ført til bedre kunnskap om vekst og herdighet for trærne og bedre smak på frukten.

Arktisk Frukt har fått tillatelse fra Graminor til å selge eplesortene, Nanna, Eir og Idunn samt pæresorten Celina.

Vi produserer frukttrær for salg både til private og bedrifter. Det spesielle med våre frukttrær er at de er produsert i Bodø, nord for Polarsirkelen. Edel vare, produsert i Bodø, Dvs. at de selges som ekte arktiske frukttrær etter ca 3-4 år. Vi bestiller vårplugg av grunnstammer i 2020 som er klar til å podes på neste vår i 2021.

Arktisk Frukt er et pilotprosjekt uten konkurranse i markedet. Frukttrærne skal drives fram økologisk like utenfor Bodø, nord for polarsirkelen. I vekstperioden betyr det lys og sol hele døgnet som igjen fører til søtere og mer smakfulle produkter.
Egenforskning siden 2012 har ført til bedre kunnskap om vekst og herdighet for trærne og bedre smak på frukten.

Rolf Olsen

Grunder og eier av Arktisk Frukt AS